Център за професионално обучение отвори врати в Шумен - Телевизия Шумен

Нов Център за професионално обучение отвори врати в Шумен. На празника на града той беше официално представен пред много гости, настоящи и бъдещи партньори. Центърът е част от авторитетната „Сайлънс Академи“, която от години се е наложила в Шумен като правилното място за допълнително обучение на деца и ученици. Курсовете в новата школа са насочени към възрастни и младежи над 16-годишна възраст и ще предоставят качествено обучение по различни професии и специалности, които в момента са изключително търсени на пазара на труда: Графичен дизайн, Интериорен дизайн, Облекла по поръчка, Продавач-консултант, Финансова отчетност, Митническо и данъчно обслужване, Електрически инсталации, Електродомакинска техника и Шивачество.

„През последните години, особено след пандемията, станахме свидетели на рязък спад в доверието към образователната система, за съжаление. Затова се захванах с този проект. Лицензирахме нашата школа съобразно държавните образователни стандарти и по изискванията на Националната агенция за професионално обучение, така че да подготвяме истински професионалисти и конкурентноспособни кадри за работодателите. Подбраните професии са атрактивни за новото Z поколение“, каза собственикът и управител на „Сайлънс Академи“ д-р Севги Осман.

Повишаването на квалификацията на служителите ще повиши ефективността на работата им и ще доведе до по-добри резултати за работодателите, но и ще допринесе за икономическия растеж в съответната община и област.

„Центърът разполага с екип специалисти и освен теоретично обучение, предлага практическо обучение в реална среда в зависимост от избраната професия“, посочи още д-р Севги Осман.

Курсовете са подходящи за ученици, студенти, безработни и хора, които желаят да се преквалифицират или просто да повишат уменията си и да имат по-големи възможности на пазара на труда.

За информация и записвания – адресът е бул. „Славянски“ 5 в „Сайлънс Академи“ или на телефон 0894797197.

Платена публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *