Център за високи постижения - Телевизия Шумен

Статут на Център за високи постижения в професионалното образование и обучение ще получи Професионална гимназия по механотехника електроника, телекомуникациии и транспорт „Христо Ботев“ в Шумен. Максималното финансиране, което може да получи гимназията, е близо 3 463 000 лева.
„Целта е да се модернизира и да се създаде една добра образователна среда, модерна и съответстваща на съвременните технологии за подготовка на специалисти на пазара на труда. От друга страна ще даде възможност за повишаване на квалификацията на учителите по Професионална подготовка“, каза Машка Крумова – директор на ПГМЕТТ „Христо Ботев“.
Със средствата ще бъдат подкрепени дейности за доставка и монтаж на съвременно високотехнологично оборудване и обзавеждане, както и ремонт, реконструкция и основно обновяване на училищна образователна среда.
„Учениците ще имат възможност да се усъвършенстват професионално, да изградят достатъчно умения, които по-късно да ги реализират в практиката. Това е изключителна възможност за всеки един млад човек да реализира потенциала си, когато стане достатъчно вече зрял в рамките на различни фирми,които са на територията на община Шумен, както и в рамките на страната“, каза Пламен Георгиев – учител.
Обявяването на процедурата се очаква през февруари, а изпълнението на дейностите по нея ще стартира през юли тази година. Средствата са по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Поклон пред Ботев

Търсят се новите училища за пример от Шумен

Подобряват енергийната ефективност на училищата в кв. “Дивдядово” и с. Мадара

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *