Столетник в надпревара за любимо дърво - Телевизия Шумен

Стогодишният орех в двора на Румяна Симеонова в Шумен е в челната тройка на тазгодишното издание на „Дърво с корен”. Конкурсът, който търси най-интересните дървета в България, тази година е посветен на климатичните промени. Победителят ще стане известен на 27 януари. На церемонията дървото ще бъде представено от Елена Петкова.
„Това е една много интересна и много талантлива млада жена от Шумен, която е не само приятел на ореха, но е и съмишленик и радетел за зеления Шумен. За един красив град. Град, който има многообразие на етноси, на култури, но може да се събере в едно единство, на което искаме да бъде символа нашият орех, като не само на духовно единение и на желание този град да бъде проспериращ, но в неговото прекрасно разположение, в неговата зеленина“, разказа Румяна Симеонова.
Румяна Симеонова предложи вековното дърво в двора си за участие в престижния конкурс на Фондация „Екообщност“ . Орехът е напълно здрав, висок е над 13 метра и има ствол с диаметър около 3 метра. Продължава да дава плодове – едри и вкусни орехи.

Столетник в надпревара за любимо дърво

Последен ден в надпреварата за любимо дърво

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *