Дарителска кампания на „Лифтком“ - Телевизия Шумен
Дарителска кампания на „Лифтком“

Дарителска кампания на шуменската фирма „Лифтком“ АД стартира в СУ „Йоан Екзарх Български“. Учениците получиха подарък от фирмата автобиографичната книга на футболната легенда Христо Стоичков – „Христо Стоичков. Историята”.
„Двата ни мотива да направим тази дарителска кампания са – децата, всички, дали ще са футболисти и се възхищават на футболната легенда Христо Стоичков, да се докоснат до тези прекрасни книги. Вторият ни мотив е всички млади хора в България и моят ученик, моето дете в трети клас в СУ „Йоан Екзарх“, съм благодарна на ръководителите, на учителите, на директора на училището, че правят така децата да влязат в библиотеката. Това ни е другият мотив. Когато има една хубава книга, всяко дете ще има мотив да влезе в библиотеката и да започнат да четат книги, да се образоват“, каза Татяна Кипрова – фирма „Лифтком“ АД.
Директорът на СУ „Йоан Екзарх Български“ благодари както на фирмата дарител, така и на община Шумен за инициативата.
„Мисля, че това, че кампанията стартира от нашето училище, не е случайно, защото в последните няколко години, назад във времето, нашите ученици доказват, че освен отличници в учението разтоварват в свободното си време между ученето с футбол и това добре им се получава, защото не само разтоварват, но и печелят състезания, турнири“, каза Валентина Тодорова – директор на СУ „Йоан Екзарх Български“.
Първи до книгите се докоснаха част децата СУ „Йоан Екзарх Български“, които и активно тренират на футболен клуб „Юнак“. Тази година малките футболисти завоюваха призовото първо място на областното първенство по футбол по време на Ученически игри. Дарителската кампания ще се проведе в 20 училища и 10 детски градини.

Платена публикация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *