Държавата отпусна близо 5,5 млн. лева за река Енчова - Телевизия Шумен
Държавата отпусна близо 5,5 млн. лева за река Енчова

Държавата отпусна 5 482 000 лева за покриване и укрепване на река Енчова в Шумен. Целевите средства за са покриване на речното корито по улица “Марица”, в участъка от улица „Васил Друмев“ до улица “Климент Охридски“, като проектът включва изграждане на допълнителна лента за дясно завиване на моста на ул. „Васил Друмев“ към ул. „Марица“, допълнителна лента за движение по ул. „Марица“, пешеходен тротоар и велоалея. За укрепването на бреговете на реката в зоната от Гръцкия блок до моста на ул. „Генерал Скобелев“ са отпуснати целево 2,622 млн. лева. Припомняме, че за реконструкция на компрометираните участъци на река Енчева Общината обяви обществена поръчка на стойност 500 хиляди лева, като средствата бяха осигурени с решение на Министерския съвет в края на 2020 година. Отделно за покриването на реката Общината задели собствени близо 2,830 млн. лева, като кандидатства и за целево финансиране от републиканския бюджет. В случай, че гласуваните на последното заседание на кабинета пари бъдат преведени, предвидените в общинския бюджет средства ще бъдат насочени към друг приоритетен проект.

Очаква се с държавно финансиране да продължи работата и по друг важен обект – възстановяването и рехабилитацията на водоснабдителна система „Мътница“, която е важен алтернативен източник за водоснабдяването на областния център Шумен.

На последното заседание на Министерски съвет бяха гласувани близо 22 200 000 лева  за изпълнение на пътни ремонти и обекти, свързани с подобряване на ВиК инфраструктурата в област Шумен. Средствата са от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с тях ще бъдат финансирани проекти на десетте общини в областта.

Обявиха поръчка за ремонт и укрепване на река Енчова (обновена)

Покриват река Енчова, за да разширят ул. „Марица“

Покриват река Енчова край ул. “Марица”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *