Дават Ученическия стадион на концесия - Телевизия Шумен

Ученическият стадион „Цоньо Василев“ в Шумен да бъде отдаден за безвъзмездно ползване на Българския футболен съюз за срок от 20 години срещу инвестиции в модернизиране на спортната база. Докладната на кметската администрация ще бъде внесена за разглеждане на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе на 27 юни.
„Това е изискване на УЕФА, която финансира тази програма „Хеттрик“, тоест Община Шумен дава на Български футболен съюз правото на ползване за 20 години. Инвестицията, която ще се случи там, е за 950 000 лева без ДДС, изграждане на изкуствен терен и осветление“, каза заместник-кметът по икономическо развитие Николай Колев .
На сесията в последния четвъртък на юни съветниците ще разгледат и две предложения, свързани с управлението на общинските едноличните търговски дружества. От ГЕРБ са внесли докладна, с която настояват за вътрешен одит и оперативен контрол. Независимият Павел Павлов пък предлага временна комисия да ревизира решенията на местния парламент, които определят тавана на възнагражденията на управителите.
„Трябва да ги преразгледаме тези решения, защото в крайна сметка не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. В случая сме ние. 20 000 лева, 20 средни заплати ми се струват прекалено много. Но това е от правомощията на Общинския съвет и затова предлагам с комисия да го направим и там да дебатираме. Смятам, че две-три средни заплати са нормални, а не дванайсет или нещо такова“, заяви на заседанието на Консултативния съвет независимият Павел Павлов.
На сесията на 27 юни местните парламентаристи ще гласуват и измененията в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. В дневния ред на сесията са включени 13 точки и едно питане към общинската администрация.

Ремонтират ученическия стадион в Шумен

19 560 лв. е заплатата на управителя на ДКЦ-1

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *