Баскетболистите от ППМГ „Нанчо Попович“ на среща с кмета - Телевизия Шумен
баскетбол среща кмет

Баскетболният отбор на ППМГ „Нанчо Попович“ бе посрещнат от кмета на Шумен проф. Христо Христов дни преди да отпътува за участие на Световното ученическо първенство в Макао, Китай. Освен националния трикольор и знамето на Шумен, състезателите и техните треньори получиха благодарности и поздравления от кмета.
„За нас всички е голяма радост, за това че сте успели да постигнете това постижение да представлявате България и най-вече Шумен в Китай и, разбира се, няма как при такъв успех да не ви посрещнем тук при нас, за да може ние, като Община реално представляващи обществеността в нашия град, да ви изпатим подобаващо към този форум“, каза кметът проф. Христо Христов.
12 състезатели, двама треньори и съдия от Шумен ще са част от Българската делегация в Китай.
„Тренирахме много усърдно в продължение на 10 години, като тренираме двуразово на ден, даваме всичко от себе си на тренировки и на мачовете го показахме, като нямахме по-малка победа от 16 точки“, каза Станислав Бънков, капитан на отбора.
„Искам да благодаря на всички родители, които активно се включиха в организацията и набирането на средства. Благодаря на всички шуменски фирми и физически лица, беше събрана сумата от 60 000 лв., благодаря и на Община Шумен, училището също помогна със средства от училищния бюджет“, каза Вилиола Любенова – директор ППМГ „Нанчо Попович“ – Шумен.
„Всички момчета тренират в продължение на доста години и са сплотени, като състав и това ни помага да се представим добре, както регионално, така и на републиканско ниво, благодарим за помощта и на клуба“, каза Галя Димитрова – преподавател в ППМГ „Нанчо Попович“.
„Ние подкрепяме изцяло всяко едно ученическо първенство и най-голямата заслуга е тяхна“, подчерта Андрей Джамбазов – треньор в БК „Шумен“.
Част от българската група ще бъде и младият шуменски съдия Георги Железов.
„Въпреки очакванията, че ще дойдат формирани национални отбори и така нататък, нашите момчета имат много голям потенциал и смятам, че ще се справят“, каза Георги Железов – баскетболен съдия.
Общо 20 отбора ще вземат участие на първенството в Китай, а мачовете на шуменци започват на 6 юли.

Кампания в подкрепа на баскетболистите

Седмицата на екран, Обзор на баскетболния шампионат

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *