Деца се състезаваха с тротинетки - Телевизия Шумен
Деца се състезаваха с тротинетки

Със състезание с тротинетки в Шумен беше отбелязана ежегодната Европейска седмица на мобилността. Децата от 3-та и 4-та група на детска градина “Конче вихрогонче” участваха в тазгодишното издание, което е под мотото “Пестене на енергия”.
Състезанието беше проведено по идея на Регионалната екоинспекция, а участници бяха малчуганите от 19-та детска градина “Конче вихрогонче”, които напълно се раздадоха.
“Трябваше да мина по камъчки, да взема тротинетката, около конусите да мина на зиг-заг, после да оставя тротинетката, като бягам да мина по зиг-заг и да стъпя пак на камъчките”, разказа Димана.


”Обяснихме им какво означава безопасно придвижване, придвижване с велосипед, с тротинетка с електрически автомобили, което е бъдещето, с цел да бъдем по-здрави, да живеем в една по-чиста околна среда като граждани”, разясни Миглена Данчева, експерт в РИОСВ – Шумен.
В детската градина се води задължително обучение на децата по безопасно движение на пътищата, споделя директорът Юлияна Пантелеева.
”Учат се как да пресичат, как да стигнат до детската градина, по пешеходните пътеки, по алеите, къде трябва да карат своите тротинетки”, каза Юлияна Пантелеева.
Като на всяко състезание и тук участниците получиха награди от екоинспекцията в Шумен.

Финансова помощ за семейства с деца

Гости от Европа в шуменска детска градина

Гергьовден в детска градина „Брезичка“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *