Приемат документи за енергийни помощи - Телевизия Шумен

Продължава приемът на заявления за отпускане на помощи за отопление. До 15 октомври родители на деца в начален етап и на осмокласници също могат да се възползват от еднократна финансова подкрепа.
Над 13 000 са подадените заявления за целева помощ за отопление в дирекция „Социално подпомагане”- Шумен. За този отоплителен сезон помощта ще е в размер на 546,95 лв.”Има 1500 отказа, като предимно това са за средномесечен доход преди подаване на декларацията е по-висок от определения, който е за конкретното лице или семейство. Съвсем малко са и жалбите и те са в този смисъл говорим за по-висок доход”, разясни Мартина Драгнева – директор РДСП – Шумен.
Молбите за целевата помощ за отопление се приемат до края на октомври. Над 3 930 заявления са подадени към момента за отпускана на еднократна помощ за децата в начален етап и на осмокласници.
”Нека децата да бъдат съвестни, хайде да кажем от 1 до 4 клас са по-контролирани, така да го кажа, защото са по-мънички, но осмокласниците да имат предвид, че техните родители ще възстановяват средствата, ако нямат причина да имат отсъствия или не се обучават във втори срок”, каза Мартина Драгнева.
Крайният срок за подаването на документи е 16 октомври.

Нова социална услуга в Смядово

Държавата ще финансира социални услуги в Шумен

Световен ден на социалната работа

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *