Ден на българската Конституция - Телевизия Шумен

В Деня на българската Конституция юристите отбелязват своя професионален празник.
С 27 години юридически стаж, председателят на Шуменския окръжен съд София Радославова, безусловно вярва във върховенството на правото и принципите, залегнали в основния ни закон – Конституцията.
„Защото Конституцията ни дава свободата да живеем, свободата да се образоваме, свободата да сме здрави, свободата да може да се трудим, свободата да имаме неприкосновеност на жилището си, на кореспонденцията си, но ни вменява и много задължения. Това са задълженията да спазваме законите и Конституцията, и да зачитаме правата и законните интереси на другите. От позицията си на съдия бих казала, че понякога човек, за да защити собствено твърдяно право, наистина накърнява много сериозно правата и законните интереси на хората около себе си“, каза София Радославова.
Работата в съдебната система е предизвикателство, на фона на непрекъснатите реформи, трусове и спад на обществено доверие.
„В момента съдебната система е пред голямо изпитание. Изпитание, не само наречено имиджова криза, но и изпитание, през което преминава, в резултат на недотолкова законодателни добри, премерени реформи и решения, което изключително много затруднява работата на магистратите. Не е лесно, повярвайте ми. Да бъдеш съдник, да бъдеш арбитър, да решаваш човешки проблеми, да се опиташ да дадеш адекватен отговор, стъпвайки изцяло на нормата на закона“, обобщи административният ръководител на Окръжния съд.
С чест и отговорност да бъдат отдадени на високата си мисия – защита на правовия ред и законността, пожела на всички юристи по повод празника, председателят на Шуменския окръжен съд София Радославова.

Нужни ли са промени в Конституцията?

Шуменският Окръжен съд отчете срочно правораздаване

Съдът в подкрепа на хората с редки болести

Юристи с идеи за защита правата на човека

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *