Симфоничен концерт среща класиката и киното - Телевизия Шумен

Симфоничен концерт среща на сцената шедьоври на класиката и филмовата музика. На 18 април от 19:05 ч. публиката в зала “Проф. Венета Вичева” ще се наслади на любими творби, сред които “На Елиза” и “Лунна соната” от Бетовен. Феновете на филмовата музика ще се заредят с най-запомнящите се мелодии от легендарните филми „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и „Индиана Джоунс“. Освен това концертът ще отдаде почит към богатата традиция на българското кино с музика от любими детски филми като „Васко да Гама от село Рупча“, „Войната на таралежите“, „С деца на море“.
Специална роля в концерта, озаглавен “Класически и филмови шедьоври”, заема пианистът Георги Черкин. Освен като солист, той демонстрира майсторство и на блестящ оркестратор. С тембрите на симфоничен оркестър той обогатява класически творби, които в оригинал са създадени за пиано. От многобройните му аранжименти особено любими са „Турски марш“ от Моцарт, „Лунна соната“ от Бетовен и „Годишните времена“ от Чайковски, които са изпълнявани на престижни концертни сцени в България, Германия, Унгария, Полша, Русия и други.
Музикалното пътешествие в четвъртък ще ръководи Славил Димитров, който ще застане на диригентския подиум. Негова е идеята да се включи нотка български колорит в програмата и за целта написа аранжименти за оркестъра на Симфониета – Шумен.
Концертната програма подчертава универсалния език на музиката и нейната сила да свързва различни жанрове, епохи и култури. Тя е особено подходяща за подрастващите, затова от Симфониета- Шумен организират още едно събитие от 17 часа, на което са поканени ученици от 8-12 клас.
Билетите за вечерния концерт от 19:05 часа са вече в продажба. Станете част от елегантността на класическата музика и приключенията от филмовите ленти в концертна зала “Проф. Венета Вичева”. Повече информация на сайта на Симфониета: https://symphony-shumen.com/ и телефон 0879 321033.

 

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *