Ден на българския лекар - Телевизия Шумен

19 октомври е Ден на българския лекар. Денят, в който църквата почита покровителя на България Свети Иван Рилски, е и професионален празник за медиците.
Д-р Сабина Милчева завежда неврологично отделение в болницата във Велики Преслав и вече 10 години е част от екипа на лечебното заведение. Казва, че й харесва и професията на лекаря за нея е не само призвание.
“Медицината е начин да изразя себе си, аз харесвам да помагам и това на практика е половината ми живот, едната половина е личният, а другата половина е това, което съм тук. Чувствам се добре, наистина помагам, това е важно”, каза д-р Сабина Милчева.
Пациентите, като Ахмед, са повече от благодарни на д-р Милчева и колегите й, от които общо около 20 са специалисти, а по голямата част – в пенсионна възраст.
“За мен, като болен човек, много добре се справят и инжекциите ги бият супер. Пожелавам им да са живи и здрави, от здраве да не се отърват и да бъдат много по-добри към пациентите си”, отправи пожелания към медиците Ахмед Дурлев.
Д-р Йошенка Ненчева е директор на болницата във Велики Преслав от три години и половина. Въпреки трудностите тя продължава да отстоява бъдещето на лечебното заведение и опитите да го задържи, а и до колкото може да го развива.
Благодарение на общите усилия на целия колектив на болницата, не само на лекари, но и на медицински сестри и друг медицински персонал, на немедицински персонал, успяваме да продължим работата и най-вече заради пациентите от общината, защото медицината не е само професия, тя е призвание, тя е хуманност, съпричастност”, посочи директорът на болницата във Велики Преслав.
Сред приоритетите на д-р Ненчева и екипа й е възстановяването на дейността на вътрешно отделение, което ще подобри и финансовото състояние на лечебното заведение.

Почитаме свети Иван Рилски

Благодарности към лекар

Призванието да си лекар

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *