Десетки в помощ на кучешкия приют - Телевизия Шумен
велики преслав приют кучета

Десетки дарители в помощ на кучешкия приют във Велики Преслав. От началото на годината животните оцеляват само благодарение на тях. От Фондация “Милосърдие”, които стопанисват приюта, молят хората да не спират да ги подкрепят.
Елена е сред дарителите, подали ръка в грижата за кученцата, чийто дом е приюта на Ваня Димова. С ентусиазъм се нагърбила да събира пари за лекарства и храна за нежеланите от никого четириноги. В приюта във Велики Преслав беше посрещната като приятел и от хората, и от животните.
”Срещнах ваш репортаж, който изгледах и ми стана много тъжно. Заради това почнах от уста на уста и лично да пиша на хора да им кажа, че се наемам с това да събирам средства. Всеки да даде минимално от себе си… капка до капка прави океан, както се казва. И успяваме да дадем това, от което имат нужда”, каза Елена Георгиева.
В приюта вече са подсигурени с нужните лекарства. Почти всеки ден хора има и такива, които носят храна. И дават надежда на Ваня, че не е сама.
”Благодаря ви, аз с вашата подкрепа съществувам.  Дори и една малка приказка, един малък жест за мене е много. Очаквахте ли такава вълна на съпричастност? Честно казано, не”, каза Иванка Димова – управител на приют за кучета.
Надеждата й е подкрепата да се спира. Защото за всички 200 кучета на ден са нужни 15 10-килограмови чувала с храна. До края на седмицата има достатъчно, но след това отново ще се изправят пред проблема с изхранването. А, който има време и желание, е добре дошъл и да помогне с работа. Такъв е Иван, който вече три години помага като доброволец.
”Обичам животните. И аз имам куче вкъщи, две даже, котки имам и други животни и просто заради това”, каза Иван Иванов – доброволец.
Ваня и тримата помагачи ще продължат да се борят за единствени дом, който има изоставени от стопаните си животни. А Елена обеща да продължи кампанията си и отново да ги посети.

Приютът във Велики Преслав има нужда от помощ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *