Детската градина и уменията на 21 век - Телевизия Шумен
Шест шуменски общини готови за задължителната предучилищна на четиригодишните

Над 200 участници от страната и чужбина пристигат в Шумен за първата по рода си Международна конференция на тема „Детската градина и уменията на 21 век“. Организатори са Община Шумен, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ и три шуменски детски градини – „Светулка“, „Пчелица“ и „Братя Грим“.
Конференцията е посветена на 135 години предучилищно възпитание в Шумен. В нея ще се включат преподаватели от 7 висши училища в страната. Доклади ще изнесат и участници от 8 държави.
„Модел, който досега, поне в направление предучилищно образование, ние лично не познаваме. Сверяване на часовниците наистина с новото ново, което идва, както за нас, така и за всички нас като общество“, каза Надежда Минчева – директор на ДГ „Светулка“.
За детските учители ще има различни възможности за обмяна на опит и добри практики.
„Предвиждаме един уъркшоп с учителите за гласово-говорни техники за въздействие върху публиката, който също ще им бъде полезен. Предвиждаме панелна дискусия, а по същото време ще се състои и XI-ят Детски театрален фестивал по приказки на класиците „Братя Грим“, каза Евгения Михова – директор на ДГ „Братя Грим“.
Знанията и уменията, които ще даде обмяната на опит ще бъдат изключително полезни и за бъдещите преподаватели в детските градини.
„И е много добре за студентите да видят, че такива събития, каквито ние сега организираме и ни предстои да организираме, в лицето на тази конференция, това ще бъде част от тяхната работа също“, подчерта Стела Василева – директор на ДГ „Пчелица“.
Община Шумен и академичната общност на Шуменския университет са съорганизатори на конференцията.
„Ние трябва взаимно да си помагаме, за да можем да възпитаме у децата си и да формираме онези умения, които ще ги направят успешни в техния бъдещ живот, защото главната цел на образователните институции винаги е била да подготви децата за живота“, каза проф. Наталия Витанова – ректор на ШУ „Епископ Константин Преславски“.
Международната научно-практическа конференция ще се проведе на 10 и 11 април под патронажа на кмета на община Шумен проф. Христо Христов.

Нов проект за децата в детските градини

Вижте повече новини във Facebook и Youtube. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *