Детски рисунки, вдъхновени от природата - Телевизия Шумен

Повече от 120 детски рисунки участват в тазгодишното издание на националния конкурс „Природата-моето вдъхновение“. Негов организатор е Природен парк „Шуменско плато“, а проявата има вече 29-годишна история.
Детските рисунки от Националния конкурс „Природата-моето вдъхновение“ излъчват свежест и почуда пред природната красота. Изявата води началото си от далечната 1995 година и е вече традиционна за Природен парк „Шуменско плато“
„Конкурсът се провежда за 29-ти път, така че той е много известен и сред шуменци и сред много училища в страната. Тази година участниците са предимно от Североизточна България, но затова пък са много талантливи“, каза Ирина Павлова, главен експерт в Природен парк „Шуменско плато“.
Младите художници са посетили различни природни обекти в Североизточна България, а впечатленията си са въплътили в картини, дигитални и литературни творби.
„Всичко свързано с природата ме вдъхновява – цветовете, формите. И особено българската природа. Всичко това ми дава възможност да нарисувам това“, каза 16-годишната Габриела Недялкова, носител на първа награда в раздел „Изобразително изкуство“.
„Аз много обичам пролетта, защото тогава всичко се преражда за нов живот. Като цяло много обичам и японска култура и като видя цъфтежа на черешите наистина се вдъхновявам да ги нарисувам“, обобщи за творческото вдъхновение, което черпи от природата Белинда Якуб, отличена с трета награда сред художниците.
На наградените бяха раздадени дипломи и ваучери за книги.

Над 220 деца се включиха в конкурс за природата

Близо 300 творби в конкурса „Природата – моето вдъхновение“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *