Младите огнеборци при кмета - Телевизия Шумен
Младите огнеборци при кмета

Кметът проф. Христо Христов поздрави шуменския отбор „Млад огнеборец“ за успехите и завоюваните купи в национални и международни състезания. И тази година учениците завоюваха областния шампионат и се класираха за Републиканското първенство за младежки противопожарни отряди.
С поздрав и подарък от Община Шумен кметът проф. Христо Христов посрещна неколкократните републикански победители в шампионата „Млад огнеборец“.
„Ние, шуменци, се гордеем с вас за това, което правите и популяризирате името на Шумен и в България, и в Европа, и в света. Да се получат тези резултати са необходими много усилия, постоянство, системност и подготовка“, каза проф. Христо Христов.
Младите огнеборци разказаха на кмета как се подготвят, с каква конкуренция се сблъскват и какви трудности преодоляват по пътя към победите. А директорът на противопожарната служба подчерта, че вече няколко бивши състезатели на отбора са избрали професията.
„Последните години има голяма приемственост, има и голямо желание деца, които са тренирали в „Млад огнеборец“ да кандидатстват за нашата професия“, каза комисар Иван Иванов – директор на РД ПБЗН – Шумен.
В отрядите на младите огнеборци могат да участват деца на възраст от 12 до 16 години. Станимир е на 15 години и в края на лятото ще бъде неговото последно състезание за отбора.
„Ще ми липса. Емоциите, моментите, състезанията. Всичко е неописуемо. Това, което ни нахъсва е, че представяме града, семействата ни се гордеят с нас, приятели“, каза Станимир Стефанов.
Освен много работа, зад успехите на отбора стои и основният мотиватор – треньорът.
„Аз ги чувствам като собствени деца, на които постоянно трябва да се обръща внимание, да се контролират, да се полагат необходимите грижи за тяхното възпитание, за тяхното развитие и усъвършенстване като спортисти“, каза Слави Димов – треньор на отбора на IX ОУ “Панайот Волов“ – Шумен.
В края на май отборът от IX ОУ “Панайот Волов“ ще се опита да завоюва трета поредна Републиканска купа, за да представи отново България на Европейското първенство.

Младите огнеборци от „Дивдядово“ – победители

Състезание за млади огнеборци в Нови пазар

Младите огнеборци от Шумен спечелиха купа „Свиленград“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *