Девет кандидати за Наградата на Шумен - Телевизия Шумен
Девет кандидати за Наградата на Шумен

Комисията за определяне на наградите на Шумен гласува номинациите за приза. В различните категории бяха предложени 15 индивидуални и колективни кандидати, като един е отпаднал.
“В раздел “Публицистика и журналистика” Деница Узунова, индивидуална награда за книгата-албум “50 години Международни детско-юношески хорови празници “Добри Войников”, колективната награда получава Общински медиен център с 10 гласа”, обяви на заседанието Деница Спасова, председател на комисията по преброяване на гласовете.
Останалите гласувани предложения са: Мартин Маринов за литература, монографията на Художествена галерия “Елена Карамихайлова” – “Имена в българското изкуство от Шумен”, екипът на спектакъла “Михал Мишкоед”, Дуото “Con Anima”, художникът Александър Величков, Ирина Василева за приложни изкуства и колективът на Народно читалище ”Асен Златаров”.
“Комисията по култура ще изготви докладна записка до Общинския съвет и на заседанието си през април общинските съветници ще утвърдят носителите на наградата на Шумен за изкуство и култура за 2021 година”, каза Живка Тонева, председател на комисията за определяне “Наградите на Шумен”.
Наградите ще бъдат връчени на 11 май – Деня на Шумен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *