Директорът от ОП “Чистота” напусна - Телевизия Шумен

Управителят на Общинското предприятие „Чистота“ Евгений Цанков подаде оставка. Той заяви, че оставя предприятието в добро състояние и то в момента разполага с квалифицирани специалисти за всички дейности.
След 7-годишно управление директорът на Общинското предприятие „Чистота“ Евгений Цанков напусна поста.
“Мотивите ми за напускането на Общинското предприятие “Чистота” са преди всичко лични, но и последните седмици проведох няколко разговора с проф. Христов, кмета на община Шумен, и в крайна сметка двамата стигнахме до извода, че ще се разделим с най-добри чувства един към друг”, заяви относно мотивите за подадената оставка Евгений Цанков.
По думите на му към момента предприятието е в добро състояние спрямо дейностите, които изпълнява, и разполага с добри специалисти. Отново обаче на дневен ред стоят заплатите на служителите.
“Тази седмица беше приет бюджета на предприятието и тепърва мисля, че ще бъде разпределен фонд за увеличението на работните заплати, с каква степен ще бъде увеличен този фонд не мога да кажа. Зависи от общинската администрация, но знам, че проф. Христов се е ангажирал лично с този проблем”, поясни Евгений Цанков.
От Община Шумен съобщиха, че за овакантения пост има подходящ човек, но отказаха да съобщят името му.

Служители по чистотата излязоха на протест

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *