300 стоматолози на форум в Шумен - Телевизия Шумен

Над 300 стоматолози от цялата страна се събраха в Шумен за традиционния научно-практически форум по дентална медицина. Националният форум “Мадарски конник” се провежда за десета година.
Над 300 дентални лекари и повече от 60 студенти по дентална медицина от цялата страна се събраха в Шумен за десетата научна конференция на шуменския зъболекарски съюз.
“Ние не очаквахме, че този форум ще се превърне в едно емблематично събитие за нашия град и една неразделна част от научната програма на Български зъболекарски съюз за следдипломна квалификация. И така, година след година, стремежът ни е бил да запазим нивото, да го вдигнем по-нависоко, да привлечем нови лектори, нови фирми-изложители и производители, и още повече колеги да посещават нашето събитие”, каза д-р Гергана Велинова, председател на Районната колегия на Български зъболекарски съюз.
Тази година лекциите са насочени към иновативни подходи в лечението в денталната медицина – дигитални подходи, нови материали и апаратура.
“Съвременната стоматология се развива с много бурни темпове и ние трябва да бъдем постоянно в час. Съвременната стоматология набляга все повече на биологията. Предпочитаме тъканите да бъдат максимално запазени. Да не се налага да се отнемат, а само да се надграждат и ако има зъби, които могат да бъдат изправени и подредени, се предпочитат ортодонти и впоследствие се налагат някакви козметични корекции”, обобщи за тенденциите д-р Фикрет Абил, стоматолог в гр. Тервел
Форумът ще продължи и през двата почивни дни.

Шумен е домакин на дентален форум

Седмицата на екран, За проблемите на стоматолозите в България и иновациите в сектора

Българите масово не ходят на зъболекар

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *