Длъжности за резервисти в Шумен - Телевизия Шумен

Военно окръжие – Шумен и военните формирования 34200 и 54060 в Шумен предлагат общо 81 длъжности за резервисти  – офицери, сержанти и войници.
Със заповед на министъра на отбраната са обявени общо 1542 вакантни длъжности за приемане на служба в доброволния резерв без провеждане на конкурс. Длъжностите за резервисти са във Военните окръжия в градовете Шумен, Добрич, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово, Разград, Силистра, Пловдив, Пазарджик и Смолян, във военни формирования на Сухопътните войски в София, Асеновград, Благоевград, Белене, Враца, Мусачево, Плевен, Пловдив, Русе, Свобода, Смолян, Сливен и Стара Загора и във формирования на Военноморските сили във Варна и Бургас.
За обявените длъжности могат да кандидатстват граждани изпълнявали военна служба, както и военнослужещи на които им предстои прекратяване на договора за военна служба. Документи се подават във Военното окръжие по постоянен адрес на местоживеене.
Договорът на резервистите е до 5 години, като за всяка година на договора получават възнаграждение в размер на едно основно месечно възнаграждение в съответствие със заеманата длъжност, за която е сключен договора, и присвоеното военно звание.
Допълнителна информация за условията и реда за кандидатстване за резервисти, гражданите могат да получат във Военно окръжие – Шумен на адрес: пл. „Освобождение” № 8, на телефон 0882 552 018, национален телeфон 0700 20 407, както и на интернет страницата на Централно военно окръжие – www.comd.bg.

150 вакантни длъжности за служба в доброволния резерв

Курсанти и резервисти положиха военна клетва в Шумен

Връчват дипломите на студентите от Военния факултет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *