До 36 градуса през юни - Телевизия Шумен
лято прогноза слънце време

Температури от 10 до около 36 градуса до края на месец юни. Според метеоролозите времето ще бъде променливо, с чести заоблачавания и валежи.
До 36 градуса се очаква да стигне максималната температура в Шумен през месец юни. Това прогнозират метеоролозите, които ежедневно следят показателите на атмосферното време.
„Стабилизиране на времето ще настъпи в петък, събота и неделя. Още през следваща седмица отново в следобедните часове атмосферата ще бъде неустойчива. Средните месечни температури за месец юни се очаква да бъдат около нормата, която за Шумен е 20,5 градуса. Очакваме стойности минимални от 10 до 15 градуса, а максимални от 31 до 36“, каза Соня Койчева – ХМО-Шумен.
Валежите през месеца ще бъдат около и над нормата, която за района на Шумен е 71 литра на кв.м.
„Юни всъщност е най-валежният месец в годината за района на Шумен. Валежите обикновено са краткотрайни, често проливни, придружени с гръмотевици, не са изключени и градушки до края на месеца“, подчерта Соня Койчева.
Температурата на морската вода е около 18 градуса, а в края на месец юни ще бъде 23-25 градуса. На 20 юни, четвъртък, астрономическото лято ще започне със слънцестоенето, което ще настъпи в 23.50 ч.

Очакваната температура за днес е 32 градуса

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *