Спецакция на полицията в община Хитрино - Телевизия Шумен

Полицейска операция за противодействие на престъпността, против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе днес на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията. На входовете и изходите на населени места в община Хитрино бяха изградени контролно-пропускателни пунктове. Извършени са проверки на водачи на 207 моторни превозни средства и 275 лица, както и на 25 търговски обекта, сред които магазини, игрални зали, борси.
Проконтролирани са 28 от активния криминален контингент. Във връзка с осигуряване на пътната безопасност и недопускане на неправоспособни, водачи, седнали зад волана на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества и техни аналози. По време на проверките на пътя са наложени 36 глоби с фиш, съставени са 13 акта за установени административни нарушения.
Целта на операцията е да се пресекат нарушения и престъпления, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на конвенционалната престъпност и незаконна търговска дейност. Действията по пресичане на престъпления ще продължат до приключване на изборния ден.
В операцията участваха служители на ГД „ Национална полиция“, ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и колегите им от Областната дирекция в Шумен.

Снимки: ОД на МВР – Шумен

Проведоха работна среща за организация на изборите

Телефонна линия за сигнали, свързани с изборите

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *