Еко урок с ученици - Телевизия Шумен
Еко урок с ученици

С открит еко урок бе отбелязан Световният ден на околната среда 5 юни. Инициатор на проявата е Регионалната инспекция по околната среда, а на учениците от седми клас беше показана единствената в Шумен автоматична станция за измерване чистотата на въздуха.
„Това е един ден, който се отбелязва в цял свят. Целта му е да се насочи световната общественост към определени екологични теми, защото знаете, че замърсяването на околната среда е един огромен проблем за нас, хората”, каза Миглена Данчева, главен експерт РИОСВ – Шумен.
Темата през тази година на Световния ден на околната среда е насочен към проблема с пластмасите и тяхното оползотворяване, а пред учениците бяха демонстрирани последните резултати от измерванията, които показват, че чистотата на въздуха в Шумен е в нормите.

 

„Важно е учениците да знаят какъв ден е 5 юни, защото е важно да възпитаме екологична култура у тях. Да знаят да събират разделно отпадъци, да опазват чистотата на града си, защото въздухът, който дишат е въздухът, който ще им донесе здраве. Смятам, че такива практики, които организира Районната екоинспекция, са много полезни, защото децата виждат от първо лице как точно се случва измерването на въздуха”, каза Тодорка Ангелова, преподавател.
Накрая децата получиха и специални подаръци, които да им напомнят колко важна е екологичната тема в съвременното общество.

Конкурс на РИОСВ-Шумен за ученици

РИОСВ-Шумен с две инициативи в Седмицата на мобилността

Ученици от Шумен и Нови пазар се включиха в еко уроците на РИОСВ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *