Европейски програми за читалища - Телевизия Шумен
Информационна кампания за мерките по еврофондове

Възможностите за кандидатстване по европейски проекти бяха представени днес пред представители на читалищата в община Шумен.
„Целта на днешното обучение е да запознаем представителите на читалищата на територията на община Шумен  какви са възможностите за финансиране. Тук се има в предвид не за конкретна процедура, която към момента  е подходяща за кандидатстване, а по принцип какви са възможностите за читалищата.  Не само по отношение на ремонтни дейности или инфраструктура, а и за техни дейности, текущи, мероприятия и така нататък“, каза Ирена Стефанова – управител на ОИЦ-Шумен.
Представители на читалища поискаха да има по-често такива информационни срещи, тъй като те са важни както за тях самите, така и за жителите на населените места.
„Както се знае нашият сграден фонд е малко поостарял и на всички читалища в общината и в областта трябва да се направят ремонти и тия ремонти, тия проекти са точно подходящи, а и за други дейности свързани с читалището – облагородяване на района около читалището. Определено имаме нужда от по-чести срещи“, каза Севдалина Георгиева – председател на НЧ „Стилиян Чилингиров“.
Събитието е организирано от  Дирекция „Социална политика и здравеопазване“ към Община Шумен и Областният информационен център – Шумен.

Среща на комисията за европроекти с НПО

Информационна среща за санирането на жилища

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *