Здравни инспектори в детската градина - Телевизия Шумен
благотворителност, дете

Здравословният начин на живот е гаранция за здрави деца. Затова Здравната инспекция в Шумен и Детска градина „Пролетна дъга“ заедно учат малчуганите как да пазят здравето си. Проектът „Детски здравен инспектор“ започна с игри и забавления на тема правилно хранене.
„Да разнообразим темата за здравословно хранене, да не бъде полезни, вредни храни, ние ги запознахме с цветовете на храната. Доколко е важно например, че храната може да се разделя и по цветове. И в игровия момент те имат поставена задача като домашна работа да ни представят една дъга“, каза Марияна Добрева  – РЗИ-Шумен.
„Всяко нещо, с което се опитваме да обогатим децата има смисъл. Защото детето е една вселена. Какво поема от мен, от нея, от вас, ние не можем да знаем. Но все нещо поема. Ние преди година – две работихме по една национална програма за по-здрави деца. Подобни теми, но по друг начин изречени. Тогава големите деца бяха други, тия са били мънички и са хващали началото на темата. Така, че нека да се доразвива. Това е смисълът на работата ни в предучилищната възраст с децата“, каза Ивелина Пенчева – директор на ДГ „Пролетна дъга“.

Урок по пътна безопасност в детската градина

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *