Европрокуратурата разследва социален проект - Телевизия Шумен
центърът за мъже с умствена изостаналост

Европейската прокуратура ще разследва проекта за изграждане на нови социални къщички на терена на Дом за възрастни с умствена изостаналост край село Лозево. За това съобщи на пресконференция независимият общински съветник Петър Петров.
Петър Петров и членове на Гражданско сдружение „Гласът на Шумен“ са сезирали Европейската прокуратура за нередности по социалния проект за изграждане на нови къщички за потребителите от дома в Лозево, отнасящи се за продължаване на строителните дейности след изтичане на крайния срок.
„На 29 декември 2023 година в системата на ИСУН е подадено следващо искане за плащане, искане за окончателно плащане по договора. Управляващият орган е извършил първоначална проверка за искането за плащане, като с писмо от 15 февруари са изискани допълнения и корекции от бенефициента“, каза Петър Петров – общински съветник от „Гласът на Шумен“.
След тези събития строителните дейности са приключени скоростно и обектът бе официално открит през месец март. От „Гласът на Шумен“ изразиха и съмнения относно качеството на строителните дейности.
„Работят ударно хора, лепят се гипскартони и плочки едновременно, нали всеки нормален човек, който е извършвал домашен ремонт знае, че гипскартон не се лепи на топки и в мокро помещение, без хидроизолация, където ще бъде баня. Това са само част от нещата, които видяхме“, каза Звездалин Звездев – „Гласът на Шумен“.
Очаква се развитие по казуса относно и проверката на европрокуратурата.

Готов е Центърът за мъже с умствена изостаналост

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *