Езиковата гимназия с обновен физкултурен салон - Телевизия Шумен
нов физкултурен салон в езикова гимназия

Откриха обновения физкултурен салон на Езиковата гимназия. Лентата на реновираното съоръжение прерязаха директорът на училището Димо Георгиев и зам.-кметът Найден Косев.
Сменени са електрическата инсталация, вентилацията и подовата настилка. Ремонтирани са съблекалните, покривът, има нова вътрешна и външна мазилка.
”Пълно осветление със скриване на всички тръби, които стърчаха, защото състоянието беше толкова тежко, че буквално тази зала приличаше на една гробница, която не отговаря на съвременните изисквания и не позволяваше на колегите – специалисти по физическо възпитание и спорт, да реализират своите дейности”, каза Димо Георгиев – директор на ПЕГ “Никола Й. Вапцаров”.
Ръководството на училището и Община Шумен работят заедно за разширяване на спортната база.
”Ние вече входирахме нашия нов проект на училището ви, заедно с общината, която е бенефициент, за да може да се изгради една нова съвременна площадка и на открито”, каза Найден Косев – зам.-кмет по образование и култура.
На церемонията присъстваха и общински съветници.
”Пожелаваме ви много медали, много купи и покорявайте върховете на спорта, както сте го правили и досега”, каза Ася Аспарухова – председател на ОбС-Шумен.
Възпитаниците на Езиковата гимназия имат традиции в спорта и реновирането на салона беше дългоочаквано и много нужно.
”Смятаме, че когато имаме нов салон и мотиважията, атмосферата, всичко е по-различно и със сигурност ще успеем да завоюваме много повече отличия”, каза Елена Балабанова – X клас.
Стойността на ремонта е 220 000 лв., отпуснати от Министерството на образованието.

Търг за отдаване под наем на физкултурен салон

Нов физкултурен салон в най-голямото училище във Върбица

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *