Флашмоб за безопасно движение - Телевизия Шумен

Третокласници се включиха в борбата с войната по пътищата. Децата от Второ основно училище “Д-р Петър Берон” инсценираха пътен инцидент с пострадало дете. По този начин малчуганите призовават възрастните – да бъдат внимателни на пътя.
Третокласниците разиграха обичайна ситуация, но за съжаление, с жесток край. Дете играе с топка край пътното платно, увлечено то неусетно излиза на пътя и го удря лека кола.
Децата призовават всички участници в движението за внимание.
„Ами показахме на хората, че трябва да пазим хората около нас, които са на пътя и да си представим, че тези деца на пътя са наши и трябва да ги пазим така“, каза ученичката Натали.
„Ние правим нещо като кауза, за да спасим повечето деца по пътя, или големи хора“, каза третокласничката Ноелия.
„Исках да ви кажа, че се надявам това, което сме направили, да подейства на участниците на пътя и тия, които шофират колите“, призова Павлин.
Всички, коите се намираха в близост до мястото на инцидента, получиха специални флаери – „Животът не е игра“!

 

„Животът не е игра, наистина. Трябва да сме много внимателни, трябва да ги уважаваме. Да им даваме пример, да се възпитават. С думи не става работата. Трябва с дела“, категоричен е Тодор Василев.
За да осъществят този флашмоб в началото на лятната ваканция, децата получиха пълно съдействие от “Пътна полиция”.
„През цялата учебна година ние имаме съвместна дейност с всички училища, не конкретно само с това, в които изнасяме беседи пред учениците, запознаваме най-малките с правилата за движение. Това което прави впечатление е, че те още от ранна детска възраст, говоря за предучилищната, вече са запознати с правилата. Знаят ги много добре“, каза Мирослав Миронов от “Пътна полиция” – Шумен. Всички участници във флашмоба си пожелаха щастливо и безаварийно лято.

Флашмоб Пази детето на Пътя;

Стартира акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Учения за действия при бедствия и аварии

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *