Гласуваха Наградите на Шумен за изкуство и култура - Телевизия Шумен

Експертна комисия гласува номинациите за Наградите на Шумен за изкуство и култура за 2023 година. Предложенията са в 10 категории, като само в една от тях –„ Журналистика и публицистика“ нямаше номинации.
Най-много номинации за „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура имаше в раздел „Музика“ – пет. Експертната комисия допусна до избор и две от предложенията, подадени извън срока. На заседанието беше решено да се предложи за наградата „Почетен знак на кмета“ покойният журналист Красимир Крумов. Беше избрана и комисия по избора.
„В раздел „Литература“ – индивидуална награда за Антоний Димов. В раздел „Музика“ – Красимир Савов за спектакъла „Без радио не мога“. В раздел „Танц“ – Димитрина Узунова-Господинова – индивидуална, и колективна за Школата за класически танци“, оповести имената на част от номинираните шуменски творци и културни институции Ивайло Цанев, председател на комисията по избора.
Наградите за изобразително изкуство отидоха: индивидуална при Светозар Чилингиров, а колективна при Атанас Атанасов и Валерий Желязков.
„В раздел „Приложни изкуства“ – Радослав Ценов – индивидуална награда. Колективна за Школата по дърворезба към ОДК-Шумен. В раздел „Дейци на културата и дарители“ – Мариана Петкова и Румяна Симеонова“, обобщи списъка с номинациите Ивайло Цанев.
Документалният филм на Телевизия Шумен „Времето на Войников“ бе отличен в раздела „Фотография, видео и кино творби“. Номинациите ще бъдат гласувани на сесия на Общински съвет, а наградите ще бъдат връчени на 11 май, Денят на Шумен.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *