Главният архитект на община Шумен е зам.-председател на комисията по устройство на територията, инвестиционно проектиране и строителство - Телевизия Шумен
Архитект Цвета Жекова е втората от ляво на дясно. Снимка: НСОРБ.

Главният архитект на община Шумен Цвета Жекова бе избрана за зам.-председател на Постоянната комисия по устройство на територията, инвестиционно проектиране и строителство. Това стана факт на провелото се учредително събрание на Постоянната комисия по устройство на територията, инвестиционно проектиране и строителство към Националното сдружение на общините в Република България. Сред заявките на Комисията за работа през мандата са да обменят идеи и практики, да търсят решения на общи казуси, да подпомагат работата на общинските ръководства, да бъдат генератори на усъвършенстването на нормативната база.

Арх. Цвета Жекова е магистър по икономика от Икономически университет – Варна от 1997 г.  и магистър по архитектура от ВСУ „Черноризец Храбър“ от 2012 г. Има научно-образователна степен „доктор“ и заема академична длъжност “доцент”. Ръководител е на направление „Промишлени сгради и комплекси” във Варненски свободен университет.
В работата си като член на комисията по устройство на територията, инвестиционно проектиране и строителство ще се фокусира върху дигитализацията на инвестиционния процес, което ще съкрати значително времето за администрирането му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *