Хванаха престъпна група, изготвяла фалшиви документи - Телевизия Шумен

Специализираната операция по линия „фалшификации“ е проведена от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ на 17 март. След като събрали данни за организирана престъпна група, създадена с цел изготвяне и разпространение на неистински официални документи, антимафиоти пристъпили към действия по неотложност по образуваното досъдебно производство. Спецакцията е осъществена под надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.

В хода на успешната реализация са задържани общо петима души, двама от които в момент на извършване на сделка с неистински български паспорт. Последвали процесуални действия на 8 адреса в условията на неотложност, претърсвания на моторни превозни средства и обиски на лица. Иззети са фалшиви паспорт и шофьорска книжка, неистински парични знаци (две банкноти с номинал 50 долара и една с номинал 5 евро), пет мобилни телефона, преносим компютър, принтер, два ламинатора, множество бели пластики с чип за изготвяне на документи, листа с копирани изображения на данни от лична карта. Открити са също самоделни пушка и пистолет, части от друго оръжие и боеприпаси с различен калибър.

С полицейска заповед петимата задържани са останали в ареста за срок до 24 часа. На четирима от тях са повдигнати обвинения, като единият е с наложена мярка за задържане до 72 часа. Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *