Инвестирани 1 млн. лева за улични ремонти - Телевизия Шумен
Инвестирани 1 млн. лева за улични ремонти

Близо 1 млн. лева от общинския бюджет са изразходвани до момента за улични ремонти в Шумен.
„Работата по списъка, който ние сме изготвили за ремонти на улици чрез общинския бюджет, също продължава. В зависимост от атмосферните условия как ще се развият до края на годината. Мога да ви ги кажа като имена – „Индустриална“, „Симеон Велики“, „Съединение“, „Цветан Зангов“ или части от тия улици“, каза Боян Тодоров, зам.-кмет на Община Шумен.
Ако времето позволи, ремонтите ще продължат за още 200 хил. лв. Почти приключват дейностите и по улиците, ремонтирани със средства от държавния бюджет.
„Това е „Ген. Радецки“ – напълно е направена, в момента се работи по „Иван Кръстев Ивански“ – това е в кв. Дивдядово, където освен преасфалтиране и тротоари, тя е изцяло нова улица. В момента се извършва и подновяване на водопроводната и канализационната система. Направили сме асфалтиране на платото, на Информационния център. Също така върви и маркиране на улици“, обясни Боян Тодоров.
Тази седмица се очаква да започне преасфалтирането на пътя за бившия Алуминиев комбинат.
„За 2 139 000 лева, там са приключили всички процедури, има строително разрешение и в момента изчакваме изтичането на строителното разрешение. Предполагам, че фирмата вече е започнала подготвителните работи от нейна страна“, каза още Тодоров.
В момента тече процедура за пътя в Индустриалния парк, където освен асфалтиране, ще се изграждат и две кръгови кръстовища за общо 1 млн. и 200 хил. лв.
„В момента сме в подготовка на процедура за покриването на река Енчова. Това се случи след вземане на решение на Общински съвет. Вече е изготвен работния проект. В момента вървят съгласувателни процедури“, изтъкна Тодоров.
След като реката бъде покрита в частта на ул. „Марица“, там ще бъдат изградени две ленти за автомобили и велоалея.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *