Изложба актова живопис - Телевизия Шумен

Изложба актова живопис на Николинка Димитрова отвори врати в Регионална библиотека. Тя носи названието “Неназованата” и е първата на художничката в Шумен.
Николинка Димитрова е завършила “Педагогика на изобразителното изкуство” в Шуменския университет и обича плавната игра на тонове и полутонове в своята живопис. Платната й показват красотата на женското тяло и излъчват спотаена нежност и лиризъм.
“Тази изложба живее в мен от мига, в който се дипломирах, но беше нужно време аз да узрея като творец, от техническа гледна точка. Винаги ми е било интересно да видя мотивацията у хората край мен. Общо взето това, което съм се опитвала да вложа в картините ми са разбраните истини до момента”, каза авторката на живописните платна.
Художничката използва често дигитални техники, но не крие своите пристрастия към акварела. Има няколко изложби в страната. Участвала е и в световния фестивал на акварела в Италия, откъдето донася и голяма награда.
“Ежегодно всяка година в Италия, градчето Фабриано се осъществява акварелен фестивал- биенале. Там е най-старата фабрика за акварелна хартия, някъде от 1600-та година и си е тяхна традиция. От цял свят се стичат акварелисти и всички рисуват по улиците и три дни е акварелно забавление”, допълни Николинка Димитрова.
Експозицията е подредена в изложбената зала на Регионалната библиотека и ще остане отворена до 28 февруари.

Изложба „Корени“ в библиотеката

Изложба живопис в библиотеката

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *