Изложба на Бехчет Данаджъ - Телевизия Шумен

Изложба малка пластика и рисунка откри в галерия “Елена Карамихайлова” Бехчет Данаджъ. Това е тринайстата изложба на художника и събира творби от последните години.
Бехчет Данаджъ е автор с многоизмерни творчески търсения и с лекота преминава от монументалната скулптура към изяществото на малката пластика и деликатния щрих на рисунката. Експозицията носи надслов: “Поезия на лунна светлина”.
“Надявам се, че зрителят да намери в това символично мото, което върви с изложбата, това, което съм търсил и да го усетят като форма и цвят”, посочи авторът на художествените творби.
Бехчет Данаджъ е роден през 1971 година, завършил е Шуменския университет и има участия в много общи и международни изложби, сред които в Истанбул, Анкара и Измир, Турция. Един от любимите му материали е речният камък.
“Речният камък за мен е много интересен материал, който се добива може би на 50 процента от природата, а другите 50 скулпторът само ги бута и ги показва”, каза още Бехчет Данаджъ.
Изложбата е финансирана от общински фонд “Култура” след спечелен конкурс и може да бъде видяна до 9 декември на първия етаж в галерията.

Откриват изложба на Бехчет Данаджъ

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *