Изложба на Орхан Исмаил - Телевизия Шумен

Своя изложба живопис откри Орхан Исмаил. Тя носи названието “Абстрактни хоризонти” и показва творческите търсения на художника от последните години.
Орхан Исмаил рисува само живопис в нейните различни превъплъщения: пейзаж, голо тяло, портрет, фигурални композиции. Последната му творческа страст е модерния абстрактен експресионизъм.
“Различното е, че аз съм завършил Шуменския университет и това е едно своеобразно завръщане, за да покажа моя път, моето развитие. Този академичен стил – на завършил в Шумен и абстракционизмът, който съм извървял като път през последните 20 години”, каза авторът на изложбата.
Първите уроци по рисуване Орхан, заедно с брат си-близнак Осман, получава от своя баща в град Исперих. Завършва Шуменския университет с профил “Скулптура” и в момента работи като учител по изобразително изкуство. Автор е на 12 изложби в различни градове, както и в Одрин, Турция и смята, че за изкуството е нужна широка душа.
“Живописта е преди всичко наслада. Аз изпитвам потребност да нанасям в началото боите агресивно, после да обобщя и в един момент усещам, че цветовете, формата и вибрациите влияят по друг начин. Накрая се усеща и цялото произведение. Само радост и наслада с една-две думи”, допълни Орхан Исмаил.
Изложбата е подредена на първия етаж в Градска галерия “Елена Карамихайлова” и ще остане отворена до 17 март.

Изложба на Стойчо Стойчев

Изложба актова живопис

Изложба на Биляна Васкова

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *