Изложба на Светозар Чилингиров - Телевизия Шумен

Своя изложба живопис подреди в галерия “Елена Карамихайлова” Светозар Чилингиров. Тя съдържа 22 картини, рисувани през
последните няколко години. Платната са преобладаващо пейзажи, изпълнени с масло, темпера и акрил. Не липсват и фигурални композиции. Картините носят характерния за автора вкус към къпеща обекта светлина, изразителност и деликатен контраст.
“Ако сравним изложбата с предишните, тя не се различава много от тях. Аз следвам една реалистична традиция, която доразвивам. Работя, както знаете пейзаж, фигурална композиция основно и в тази връзка нямам тук някакви изненади”, каза авторът на изложбата.Светозар Чилингиров е художник с респектираща творческа биография. Негови картини са излагани в Турция и няколко европейски държави, участник е в много международни пленери. Преподава в Шуменския университет и вече има няколко поколения ученици.
“Аз лично се опитвам да говоря за това, да предам това, което аз знам от моите преподаватели. Да предам това, което аз зная за цвета. Как да предадем контраст, тази искряща живопис и светлина как да постигнем и как тя да бъде истинска”, допълни Светозар Чилингиров.
Изложбата е подредена на втория етаж в галерията и ще остане отворена до 20 юни.

Българо-румънска изложба

Изложба живопис на абитуриенти

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *