Изложба живопис на Теменуга Христова - Телевизия Шумен
Изложба живопис на Теменуга Христова

Своя изложба живопис откри в галерия “Елена Карамихайлова” Теменуга Христова. Тя носи названието “Ловци на луни” и представя творческите търсения на младата художничка от последните години.
Платната на Теменуга Христова излъчват светлина, загадъчен символизъм, фантазност, съчетани с приглушен колорит. Изложбата се ражда след няколко пътувания в чужбина.
“Аз работя върху този цикъл от доста години. Началото беше поставено във Франция, където участвах в една обменна програма. Там започнах да рисувам с акрил. След това нещата по темата се развиха. Тук представям живописни платна и рисунки”, разказа Теменуга Христова.
Художничката е завършила Шуменския университет и има участия в много общи и самостоятелни изложби у нас и в чужбина, последната от които в Австралия. Специализирала е изобразително изкуство във Франция.
“Изложбата е една провокация, едно състояние, в което всеки човек трябва да се постави, защото ловецът на луни е човек, животно, птица, емоция, която блуждае, а всъщност търси нещо, което не му позволява да заспи. Човек трябва да разбере от коя страна е: на заспалия или на търсещия нещо ново”, каза Теменуга Христова.
Изложбата е подредена на втория етаж в галерия “Елена Карамихайлова” и ще остане отворена до 27 септември.

„Майстории“ в Шумен

Три дни с магията на българския фолклор

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *