Театърът открива новия си творчески сезон - Телевизия Шумен

Драматично-кукленият театър “Васил Друмев открива новия сезон с нови и интересни постановки. В периода 13 – 17 септември културната институция ще предостави на зрителите седем театрални събития.
Нови постановки и забавни събития ще предложи през новия творчески сезон шуменският театър. Началото днес поставя премиерата на представлението “Шошана”, с участието на Кръстю Лафазанов.
”Другото нещо, което ни предстои, веднага на 14-ти е едно от новите неща, които театърът започна от тази година. Един жанр, който смятам, че в града е по-рядко срещан и искаме да предоставим тази възможност на млади, подрастващи и на всички възрасти за достъп до такова нещо, това е стендъп”, каза Илия Виделинов – директор на ДКТ “Васил Друмев”- Шумен.
Премиерата на стендъп комедията “За първи път” ще бъде на 14 септември от 19 часа в зала “Антракт”. През уикенда на паметника “Създатели на българската държава” за първи път ще бъде представен пърформансът “Времената, които променят”. В този спектакъл публиката ще бъде основно действащо лице.
Публиката е със слушалки, слуша определен текст, не искам да издавам повече, който ги провокира да изпълняват различни интеракти с други хора от публиката. Заедно с паметника, за да обърнат гледната точка на как този паметник функционира днес и какво внимание ние обръщаме на него и на всички различни скулптури, които са разположени в него”, разказа Илия Виделинов.
Представлението ще бъде на 16 и 17 септември от 17 часа. Час по-рано, от 16 часа, зрителите ще могат да използват безплатен транспорт, като автобусите ще тръгнат от булеварда пред сградата на общината.

Спектакълът „Мислещите тръстики“ спечели първо място на Друмевите театрални празници

Шуменският театър с премиера

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *