Карнавалът „Майска магия“ завладя Шумен - Телевизия Шумен

Цветно шествие на приказни герои и творчески ателиета потопиха Шумен в карнавала „Майска магия“. За поредна година ученици от Средно училище „Сава Доброплодни“ организираха празник на таланта и изкуствата.
Шумен се потопи в карнавално настроение. Учениците от „Сава Доброплодни“ подариха на жители и гости на града „Майска магия“. Децата влязоха в образите на любимите си приказни герои, исторически персонажи, а други заложиха на нестандартни превъплъщения.
Ученици показаха също, че химията може да бъде забавна и изключително интересна.
„В химията има интересни опити, завладяващи, цветни, интересни и това е начинът да ги накарам днес да са тука. Тази емоция към химията, тази любов, това е начинът – цветно, красиво, динамично“, обясни начина да се привлече интереса на децата към света на науката Елисавета Димова, учител по химия.
Идеята на карнавала е учениците да покажат усвоени знания и умения.
„Нарекохме тази магия майска, защото е през май и защото, когато децата пеят, танцуват, рисуват, е магия. Когато колегите правят демонстрации по природни науки, когато информатиците правят невероятни неща, когато художниците гримират по невероятен начин, това си е истинска магия, с която ще завършим месец май“, каза Емилия Божилова, учител в Средно училище „Сава Доброплодни“.
Като пъстра палитра от цветове и музика дефилето на учениците пое от театъра към училище „Сава Доброплодни“.

Карнавал в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *