Каспичан посрещна елита на шосейното колоездене - Телевизия Шумен

Адреналин за състезателите и емоции за публиката на старта на националния шампионат по шосейно колоездене. За първи път домакин на състезанието, което ще определи най-добрите български колоездачи в индивидуалното и отборното класиране, е Община Каспичан.
Експлозивен старт в дисциплината индивидуално бягане по часовник даде начало на националния личен и отборен шампионат по шосейно колоездене. За първи път Община Каспичан е домакин на скоростната надпревара, в която два поредни дни по трасетата ще властват състезателен дух и силна конкуренция.
„Тази година Община Каспичан е домакин на държавния личен и отборен шампионат на шосе на Република България за юноши, жени и мъже, което е едно голямо признание за домакините, които се отзоваха преди около три месеца и половина, начело с кмета на Общината и особено заместник-кметът Иван Иванов, който има много опит с нас в колоезденето при организация на такива състезания, и тъй като ни предложиха много добри условия, говоря от името на Колоездачен клуб „Несебър“, в частност като мениджър на отбора, защото много рядко можем да намерим такива отзивчиви хора, които ще ни предоставят такива условия, като настаняване, като маршрут, като критерии за качество на маршрута, за да проведем такова състезание от такъв ранг“, каза Георги Енчев, секретар на Черноморска колоездачна лига и мениджър на Колоездачен клуб „Несебър“.
Успешно представяне в състезанието пожела на участниците кметът на община Каспичан Златин Ценков. В първия състезателен ден шест дами финишираха успешно по трасето с дължина 17 километра.
„Трасето е хубаво. Състезанието е доста добре организирано. Като трудност, може би това, че започваме с изкачване, имаме няколко кратки спускания. Повече изкачване, има вятър, и разбира се – високите температури, но условията са еднакви за всички“, каза минути след като премина финалната линия Анастасия Пейчева от Колоездачен клуб „Левски“ – София.
Екстремно високите температури не спряха устрема за победа и на юношите-старша възраст.
„Среден наклон три-четири и на тази жега много трудно се преминава, иначе обратният завой е доста гаден“, обобщи трудностите на трасето Коста Бинев от Колоездачен клуб „Цар Симеон“, като допълни, че за тази дисциплина в колоезденето формулата за успех е да се кара на максимум.
Националният шампионат по шосейно колоездене продължава и утре с дисциплината Общ старт. След финала на най-дългата дистанция в късния следобед шампионите ще вдигнат купи на подиума на победителите . В надпреварата тази година участват 99 състезатели от 18 клуба по колоездене.

Каспичан ще бъде домакин на националния шампионат по шосейно колоездене

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *