Кметът на Шумен се срещна с директори на учебни заведения - Телевизия Шумен

Кметът на община Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование и култура Найден Косев разговаряха днес с директори на училища, детски градини, центрове за личностно развитие и извънучилищни звена във връзка с началото на новата учебна година. По традиция срещата се провежда на знакови места в града. Тази година тя беше в Регионалния исторически музей и мястото съвсем не беше случайно избрано.

Любомир Христов пожела още веднъж успешно ново начало на всички. Кметът изрази надеждата, че последните две пандемични години ще останат в миналото и новата учебна година ще бъде присъствена. „Да сте преди всичко здрави, вие и вашите ученици, за да имате амбициите да работите професията си, а децата да бъдат по-мотивирани и да постигат по-високи резултати. Дано притесненията ни, свързани с газовите доставки и високите цени, скоро да отшумят, поне така ни уверяват тези, които управляват държавата. Иначе, ние като администрация ще се постараем да осигурим условия за една спокойна учебна година,“ каза кметът.

Той припомни, че през това лято общинската администрация задели сериозен финансов ресурс за благоустрояване на районите около училищата. Преасфалтирани са улици, изградени са нови тротоари и лед осветление, обновени са спортни площадки и дворни пространства, в момента се прави уличната маркировка покрай училищата, освежават се и пешеходните пътеки.

Откриха новата учебна година!

Продължават уличните ремонти покрай училищата в Шумен

Иновации в училище

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *