Учат деца да пазят природата - Телевизия Шумен

С весели игри и състезания екоексперти учат деца да пазят природата чиста. Поводът е Европейската седмица на мобилността, която популяризира ходенето пеша или с велосипед.
Малчуганите от детска градина „Слънце“ се надпреварваха с тротинетки и показаха, че знаят как да сортират отпадъците в цветните контейнери.
„В зеленото хвърляме стъклото, в синьото – хартията, а пък в жълтото – пластмаса“, каза Калина.
„Поводът е отбелязването на Европейската седмица на мобилността, която традиционно се отбелязва вече 20-та година. Много е важно от най-ранна детска възраст децата да бъдат възпитавани в екологични знания“, обясни Миглена Данчева – РИОСВ-Шумен.
„Има хора, които пускат отпадъците си на земята и така въздухът се замърсява“, каза Митко.
Детето трябва да бъде въвлечено да участва във всяко едно занимание. Защото децата учат най-бързо и развиват своите умения най-добре чрез игра.
„Под формата на игра, когато се поднесе някаква информация, някакво знание, те го запомнят много бързо, лесно се осъществява и повтаряне на тези игри и децата запомнят. Тази тема и е страшно интересна“, обясни Анелия Вълчева – ст. учител в ДГ „Слънце“.
Утре регионалната екоинспекция организира еко фестивал в парк „Кьошковете“. В него ще участват учениците от шуменски училища.

Шуменската екоинспекция с инициативи в седмицата на мобилността

Стартира акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *