Кметът представи новите трима зам.-кметове на Община Шумен - Телевизия Шумен

Кметът на Шумен проф. Христо Христов представи новите трима заместник-кметове, с които ще продължи да работи в изпълнение на програмата си за управление. Два са били водещите критерии при избора им – на първо място да притежават експертиза.
„Другата цел, която си бях поставил, отново подчертавам, да са работили в Общината и да има поглед върху структурите в направленията, които те ще ръководят. Идеята е по най-бързия начин, а не отвън да вкарваме хора, които са незапознати с естеството и материята на работа в Общината“, каза проф.- Христо Христов при представянето на ресорните зам.-кметове .
Доц. д-р Виктория Ковчазова, която поема овакантеното още през април място на зам.-кмет по образование и култура, преди години е била част от екипа на Общината в тази сфера. От 2018 година е преподавател в Шуменския университет.
„Знам, че този ресор, с който аз ще се захвана, е изключително отговорен. Това за мен е болна тема, тъй като самата аз идвам точно от тази сфера и нещата са ми доста познати. Надявам се на добър екип, добра подкрепа от всички колеги и разбира се, с вашето реално отразяване, нещата в нашия град да просперират“, каза в експозето си зам.-кметът доц. Виктория Ковчазова.
Начело на ресор „Строителство и благоустройство“ застава инж. Лиляна Гайдарджиева, която също е бивш кадър на общинската строителна дирекция. До момента се е занимавала със строителен надзор и инвеститорски контрол.
„Проблемите с водата, проблемите с движението по пътищата, състоянието на улиците, междублоковите пространства, уличното осветление в населените места в общината. Това са неща, които искаме да отидат на много по-добро ниво и ще работя в тази насока“, очерта като основни приоритети в бъдещата си работа инж. Лиляна Гайдарджиева.
Новосъздаденият ресор „Европейски политики, екология и туризъм“ е възложен на Даниела Русева. Тя е с изключително богат опит в работата на Общинския съвет и комисиите към него. Адвокат по професия.
„Ресорът, в който ще работя, от една страна е много обемен, от друга страна осигурява много възможности за общината и аз бих направила всичко възможно тези възможности да бъдат реализирани на практика. Има много проекти, по които Общината е кандидатствала. Предстои детайлното разработване на проектите сега“, подчерта Даниела Русева.
Новият ресор е със щат от 13 души и все още не е изцяло кадрово попълнен. Предстои конкурс за директор на дирекция. И тримата нови заместник-кметове се надяват на добро сътрудничество с Общинския съвет и ползотворна критика.

Даниела Русева става заместник-кмет

Зам.-кметът по строителство напуска поста

Община Шумен ще има шести заместник-кмет

Зам.-кмет на Шумен подаде оставка

Кметът представи заместниците си

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *