Книга за живота на лекоатлета Николай Антонов - Телевизия Шумен

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави авторите и издателя на книгата за живота на лекоатлета Николай Антонов „По виража”. Това стана по време на представянето на книгата в родния град на лекоатлета в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”.
За книгата разказаха двамата автори и управителят на издателството, което я издаде „Тип-топ прес” Владислав Симеонов.Иван Нанков сподели, че като спортен журналист е отразявал голяма част от успехите на Николай Антонов и след несгодите в съдбата на спортиста се е почувствал длъжен да припомни на обществеността, че има много постижения, с които трябва да се гордеем.
Издателят Владислав Симеонов заяви, че макар през последните години неколцина от българските спортисти да са издали биографии, книгата за Николай Антонов няма аналог със своята честност и откровеност, с разказа за победите и провалите. Най-кратък в коментарите си, но и най-развълнуван, бе Николай Антонов.
Припомняме, че  Николай Антонов е световен шампион на 200 м. бягане в зала през 1991 г., европейски шампион на 200 м. в зала през 1992 г., многократен медалист от международни първенства и турнири, има 13 републикански рекорда на 200 м. на открито и в зала, част от постиженията му на национално ниво не са надминати и до днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *