Мобилни пунктове за опасни отпадъци - Телевизия Шумен
Мобилни пунктове за опасни битови отпадъци

Обявен е графикът за месец декември на мобилните пунктове за опасни битови отпадъци, съобщиха от община Шумен.

Графикът за месец декември на мобилните пунктове за събиране на опасни отпадъци от домакинствата в Шумен, кварталите и селата е публикуван на официалния уеб сайт на Община Шумен в секция „Разделно събиране на отпадъци“ – категория „Общински център за събиране на опасни отпадъци“.

На 1 декември от 9.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа мобилният пункт ще е в кв. „Тракия“ на паркинга пред пощенския клон.

На 2 декември в 9.00 часа пунктът за опасни отпадъци ще бъде в село Коньовец, в 11.00 часа в село Царев брод и в 14.00 часа в село Велино, като съоръжението ще бъде разположено на площите пред кметствата на населените места.

На 6 декември от 9.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа пунктът ще е паркиран до СУ „Трайко Симеонов“ в кв. „Боян Българанов“.

На 7 декември от 9.00 до 12.00 часа мобилният пункт ще е на паркинга на хипермаркет на ул. „Бели Лом“ № 1, а след това – от 13.00 до 16.00 часа ще бъде на ул. „Северна“ до борсата в кв. „Еверест“.

На 8 декември съоръжението за събиране на опасни битови отпадъци ще бъде в 9.00 часа в село Ветрище, в 11.30 часа в село Вехтово, в 13.30 часа в село Друмево и в 15.30 часа в село Кладенец, като пунктът ще е разположен пред кметствата на населените места.

На 9 декември в 9.00 часа пунктът ще бъде паркиран на площад „Тончо Жечев“ (Хорището) в кв. „Дивдядово“. В 12.00 часа той ще бъде в село Мараш, а в 14.00 часа в село Салманово.

В пунктовете и в Общинския център за събиране на опасни отпадъци могат да се предават лекарства с изтекъл срок на годност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак, бояджийски материали, празни опаковки, обозначени със символи за опасност, домакински препарати и химикали, киселини, разтворители, основи, мастила, излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, батерии и акумулатори, препарати за растителна защита и борба с вредители, дървесина, която съдържа опасни вещества и други.

Мобилни пунктове за опасни битови отпадъци

Искат инсталация за биоразградими отпадъци

Поставиха първите подземни контейнери в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *