КОЦ-Шумен с нов линеен ускорител - Телевизия Шумен
КОЦ-Шумен с нов линеен ускорител

Ако Общинският съвет в Шумен потвърди предходното си решение по повод конкурсната процедура за избор на управител на Комплексния онкологичен център сегашното ръководство на здравното заведение ще обжалва в съда.
„Впечатлението, което ми направи, беше, че общинска администрация изцяло отхвърля тази възможност изискванията да имат, изискванията са да има специалност “Онкология” кандидатът. Стана ясно, че общинска управа имат съвсем други намерения и си имат свой кандидат, когото опитват да наложат, как да кажа, по начин, по който не мога да кажа, че е достоен“, каза Свилен Арнаудов, управител на КОЦ-Шумен.
Лошото обаче е, че докато текат съдебните дела здравното заведение ще загуби разрешителното си за работа. Д-р Арнаудов обяви, че ще се кандидатира за следващ мандат, а в края на този отчете отлични резултати. Привлечени нови 11 лекари, някои от които с дългогодишен стаж в чужбина, липсата на финансови задължения и закупени със собствени средства модерни апарати и инструментариум. Здравното заведение е получило акредитация и като база за обучение.
„Финансовите резултати са без прецедент в историята на КОЦ- Шумен на фона на тази икономическа криза, Ковид – 19 пандемията и войната в Украйна“, категорично каза д-р Арнаудов.
Най-голямата гордост за центъра днес е новият линеен ускорител.
„Бяхме на практика пред спиране, въпреки че имаме два ускорителя, защото нямаме софтуер, с който да ги командваме“, каза доц. д-р Румен Габровски, началник на Клиниката по лъчелечение в КОЦ-Шумен.
С новия линеен ускорител са договорени и нови софтуери на изключително изгодна цена – близо 5 млн. лв., средства на онкологичния център.
„Това е едно ново ниво, вече нова възможност да се лекуват по най-съвременни технологии нашите болни и се оказва, че вече не само нашите, ами става притегателен център за доста широк регион“, каза доц. д-р Румен Габровски.
Вече 130 пациенти са започнали лечението си с изключително прецизния апарат. За да работи без повреди и да излекува болните си, пожелаха работещите в Клиниката по лъчелечение, а отец Димитър отслужи водосвет.

Нов линеен ускорител и нов ехограф за КОЦ-Шумен

Нова апаратура в КОЦ-Шумен

Модерен лапароскоп за безкръвни операции вече и в КОЦ-Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *