Концерт “Тромпетисимо” на шуменска сцена - Телевизия Шумен

“Тромпетисимо” се нарича новият музикален проект на Симфониета-Шумен и младия тромпетист Тодор Бакърджиев. В концертът са включени творби на Моцарт, Бизе, Калман, Рахманинов и други композитори,а диригент е Георги Патриков. Тодор Бакърджиев е завършил музикалната академия “Панчо Владигеров”. Лауреат на конкурси за класическа музика, сред които и “Млади виртуози”. Изнасял концерти на четири континента.
“Някои от пиесите, които ще изпълним, са по-популярни, познати на широката публика от саундтраците на известни филми”, каза Тодор Бакърджиев.
Диригентът Георги Патриков е лауреат на конкурса “Генадий Рождественски” и преподавател в музикалната академия “Панчо Владигеров”.
“Този проект е нещо, което замисляме от доста време с моя приятел Тодор Бакърджиев. Ние сме работили заедно в други концерти, други програми и ни хрумна идеята да направим нещо. Той се изявява основно в джаза през последните години, но ни хрумна да направим нещо съвместно, за да покажем малко разчупен поглед върху класиката”, каза Георги Патриков.
Концертът е на 22 февруари от 18:35 часа, в зала “Професор Венета Вичева”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *