Конкурс за песни, танци и рисуване в Шумен - Телевизия Шумен
Конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Изпълнения на популярна музика бяха част от конкурсната програма на 9-то издание на Конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който се провежда от СУ „Сава Доброплодни“ в партньорство с Община Шумен. И тази година сред журито бе Теди Кацарова.
„Имаме удоволствието и голямата привилегия да бъдем жури в много конкурси в цяла България, но тук е много специален конкурса, защото имаме пряк достъп до децата и усещаме изключително близо тяхното вълнение. Почти всяка година давам награди на всеки конкурс, който журирам, така че много съм щастлива и удовлетворена след всеки един конкурс, защото за мен има смисъл, има развитие, виждам, че има огромен стремеж сред децата“, каза Теди Кацарова – жури.
На церемонията за официалното откриване на конкурса, директорът на училището Албена Неделчева подчерта значението на „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“ за развитието на младите талантливи ученици.
„Аз благодаря на всички, които са съпричастни с нас, това да има талант едно дете е много хубаво, защото това е дар, който има едно дете, но да се развие този талант е необходимо до него друг човек, човек който разбира от изкуство, как може да се развие този талант. За това аз благодаря на всички ръководители, учители които успяват да развиват този талант в децата, да ги мотивират и да им дават сили да продължат“, каза Албена Неделчева – директор СУ „Сава Доброплодни“.
Конкурсът по традиция се проведе в общо пет направления, като се изявяваха над 100 млади таланти по време на конкурса.

Симфониетата кани децата на Шумен на образователен концерт

Шумен е домакин на конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *