Конкурси за военна служба - Телевизия Шумен

Военно окръжие II степен – Шумен информира за актуалните конкурси за военна служба.

За нуждите на Военноморските сили са обявени 106 вакантни длъжности за матроси (войници) във военни формирования от Военноморските сили във Варна, Бургас, Приселци и Каменар. Срокът за кандидатстване е до 03 юли 2024 г.

Във военните формирования на ВМС в гарнизон Варна се търсят младши водолази, младши електротехници, радиотелеграфисти, младши боцман, младши моторист на кораб, младши миньор на кораб, младши шофьори, охранители и други.

За гарнизон Бургас желаещите могат да кандидатстват за длъжностите – палубен моряк, трюмен машинист, младши шофьор, младши електротехник на кораб и други.

За обявените длъжности за военна служба кандидатите се явяват на конкурс. Бъдещите матроси решават тест проверка на общата култура и полагат изпит за определяне на физическата годност, на който показват своите сила, бързина, и издръжливост. Последният етап от конкурса е събеседване пред комисия.

За нуждите на Националната гвардейска част (НГЧ) са обявени 6 вакантни длъжности за сержанти – военни оркестранти в Гвардейския представителен духов оркестър. За обявените длъжности за оркестранти се изисква кандидатите да притежават средно музикално образование. Документи се приемат до 10 юни 2024 г., а конкурсът ще се проведе на 18 юни 2024 г. в Националната гвардейска част в град София. Конкурсът включва изпит на музикален инструмент, изпит по физическа подготовка, изпит тест за обща култура и събеседване.

За желаещите да изпълняват военната професия и да станат част от въоръжените сили на Република България е обявена и една длъжност за офицер – Инженер в сектор „Системно и мрежово управление” във военно формирование 56030 в София. Изисква се кандидатите да за са вършили гражданско висше училище ОКС „Бакалавър” по специалност „Информатика и компютърни науки” или „Комуникационна и компютърна техника”.

Срокът за кандидатстване е до 14 юни 2024 г., а конкурсът е обявен да се проведе на 10 и 11 юли 2024 г. Конкурсът включва тестове за проверка на професионалните знания и умения и изпит по физическа подготовка.

Спечелилите конкурс сключват договор за военна служба с допълнителни възнаграждения и социални придобивки, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Заявленията и необходимите документи за участие в конкурс се подават във военните окръжия.

Допълнителна информация за изискванията и условията за кандидатстване  гражданите могат да получат във Военно окръжие – Шумен, на телефон 0882 552 018, на национален тел. 0700 20 407, както и в Интернет на адреси: www.comd.bg и www.mod.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *