„Приказка за вълшебната флейта“ плени шуменски ученици - Телевизия Шумен

Над 550 ученици от Шумен се забавляваха с музикално-образователния спектакъл на Държавната опера – Русе „Приказка за вълшебната флейта“. Представления, които са подарък, ще има и за останалите деца от 4 до 7 клас в града, веднага след лятната ваканция.
Музикално-образователният спектакъл „Приказка за вълшебната флейта“ е нов проект на Русенската опера за провокиране вниманието на малките деца върху класическата музика. Творбата на Моцарт, в основата на представлението, веднага грабна вниманието на публиката от II Основно училище „Д-р Петър Берон“. Тийнейджърите истински се забавляваха и признаха, че не усетили как изтекли 60 минути, за които били скептични.
Мария Койчева е ученичка в 5 клас и е тренирала балет. Предполага, че именно затова се e насладила напълно на спектакъла.
„Беше ми много интересно да гледаме как флейтата може да се пренесе в приказка и да бъде много повече от един инструмент, а пък балетът да се пренесе също в един инструмент, който не е много традиционен за този танц“, каза петокласничката.
През есента ще има представления и за учениците от останалите шуменски училища, обеща дарителят Владимир Йолов, който гледа спектакъл с 3-годишната си дъщеря.
„Любовта към оперната музика, класическата музика, може да се възпитава от ранна възраст и моето желание е нашите деца, децата на Шумен, да се докоснат до тяхната красота“, каза Владимир Йолов. „Приказка за вълшебната флейта“ е нова образователна програма под формата на музикално-танцово-пантомимичен спектакъл. В основата е залегнала операта на Волфганг Амадеус Моцарт „Вълшебната флейта“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *